Jarní výprodej je tady. Slevy až 30% na tvé oblíbené značky.

V jakou denní dobu je cvičení nejefektivnější?

bnr01

Máš pochybnosti a nevíš, jestli jít cvičit ráno, odpoledne, nebo večer? Nutíš se do ranních tréninků, protože se dočítáš, že ráno to má největší efekt? Chuť na cvičení, stejně jako kvalitu tvého tréninku, ovlivňují různé faktory. Ruku v ruce s nimi jde i čas tvého tréninku. Výhody a nevýhody cvičení v konkrétních denních dobách prozradí trenérka Kamila.

 


Ráno nebo dopoledne

bnr02


Výhody: Ranní cvičení má hned několik výhod. Nejen, že povzbuzuje metabolismus na nejdelší dobu, ale tělo má také tendenci spálit více tuku. Může za to glykogen, energie nutná ke cvičení, který vzniká právě spalováním tuku. Kromě toho pokud trénuješ ráno, je největší pravděpodobnost, že u pravidelného cvičení dlouhodobě zůstaneš.


Nevýhody: K nevýhodám patří, že budeš muset kvůli cvičení dříve vstávat. Navíc je tělo po ránu pomalejší. Proto nezapomínej na dostatečnou rozcvičku, kterou předejdeš nepříjemným zraněním.

 


Odpoledne nebo večer

bnr03


Výhody: Trénink v odpoledních hodinách má plus v tom, že se odolnost, síla a výkon v pozdějších denních hodinách lehce zvyšují. Díky tomu bude tvoje snaha o něco efektivnější. Velkou výhodou je také dostatek energie z jídla, které během dne sníš.


Nevýhody: Plány odpoledního / večerního tréninku ti ale snadno přeruší pracovní nebo společenské události. Mimo jiné se v pozdějších hodinách můžeš cítit příliš vyčerpaně a přetaženě a chuť na cvičení tě zrazu přejde.

 


Co je tedy lepší?


Pro svůj trénink si vyber čas, který bude nejlépe vyhovovat tobě. Vyzkoušej si, co ti sedí a kdy je tvoje energie na vrcholu. Nicméně nezapomínej, že pohyb v jakoukoliv denní dobu je vždy lepší, než žádný.

 

 

 

kamila

FITNESS TRENÉRKA KAMILA PAVLÍČKOVÁ

Instagram: kamila_pavlickova
Facebook: Kamila Pavlíčková - Fitness
 

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz